Omgeving

Rust en privacy: Gelders Rivierengebied, een dijk van een landschap

Water en (versterkte) dijken, uiterwaarden, bloeiende boomgaarden, vrolijk gekleurd fruit, mooie stadjes en dorpen en uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden: dat is Gelders Rivierengebied.

In het voorjaar staan de Betuwse fruitbomen volop in bloei. Een schitterend schouwspel. In de nazomer start de pluk van het verse fruit. Drukke rivieren, enorme stuwen en dammen hebben toch het wijdse landschap niet aangetast. Temidden van de boomgaarden, weilanden en uiterwaarden vindt unog rusten ruimte in overvloed.

Monumenten

Dankzij het stormachtige verleden is het Gelders Rivierengebied rijk aan cultuurhistorische monumenten. In West-Betuwe liggen op korte afstand van elkaar vier bijzondere vestingstadjes. In Culemborg, Buren, Tiel en Zaltbommel zijn de sporen uit de Middeleeuwen nog duidelijk te zien. Stadsmuren, grachten, bolwerken en stratenplannen geven de vier stadjes historische allure en een gezellig, knus eigen gezicht.

Ingeklemd tussen de grote rivieren Neder-Rijn, Maas en Waal is hetGelders Rivierengebied vanoudsher bepaald geweest door de strijd tegen het water.